Als u last heeft van gehoorproblemen kan een audicien u helpen bij het diagnosticeren van de problematiek en het vinden van een passende oplossing. Lees meer over audiciens door op de link te klikken.

Naar de audicien bij het ontwikkelen van gehoorproblemen

Gehoorproblemen kunnen acuut, maar ook geleidelijk ontstaan. Er zijn meerdere soorten gehoorverlies. Te beginnen bij perceptief gehoorverlies. Dat ontstaat door blootstelling aan harde geluiden en is door het ouder worden eigenlijk onvermijdelijk. Sommige mensen krijgen er op jongere leeftijd last van, door onvoorzichtig met hun gehoor om te springen. Maar er bestaat ook conductief gehoorverlies, wat meestal wordt veroorzaakt door een acute belemmering of verstopping. Een audicien kan u helpen met het vaststellen van de problemen die u heeft. Als u dus last heeft of begint te krijgen van problemen met uw gehoor, is het verstandig een afspraak bij de audicien te maken.

Wanneer u op zoek bent naar een gehoorapparaat

Misschien heeft u al een gehoortest gedaan, en bent u op de hoogte van uw problematiek, en heeft u uw eerste gehoorapparaat nodig. Ook dan is de audicien de juiste plek om naartoe te gaan. Een goede audicien geeft u persoonlijk advies, luistert naar uw wensen en verlangens en zorgt dat u met het juiste gehoorapparaat naar huis gaat. Helemaal afgesteld zoals voor u het beste is. In het begin kan het juist afstellen van een gehoorapparaat lastig zijn. Bij de audicien kunt u terecht voor al het advies dat u nodig heeft.

Het bijstellen en onderhouden van uw gehoorapparaat

Als u een gehoorapparaat heeft, kan het zo zijn dat uw gehoor na verloop van tijd verandert. Het kan zijn dat u vorig jaar een ander gehoor had dan dit jaar. In die gevallen moet een gehoorapparaat opnieuw worden ingesteld. Daarbij kan uw audicien u perfect helpen. U gaat simpelweg langs, u doet samen wat tests, en u gaat tevreden en met een verbeterd gehoor weer naar huis. Klik hier voor een goede audicien in uw buurt.

Niet met gehoorproblemen blijven lopen

Wist u dat veel mensen jarenlang blijven lopen met problemen met hun gehoor, voor ze uiteindelijk de stap zetten om hulp te krijgen? Gehoorproblemen kunnen voor allerlei problemen in het dagelijkse leven zorgen. Denk aan gevaarlijke situaties op het werk en in het verkeer, maar ook het steeds verder geïsoleerd raken. Veel mensen zien gehoorverlies als iets wat hoort bij ouderdom, en weigeren daarom om eraan toe te geven. Val niet in dat gat en zoek hulp als u het nodig heeft.